Ma 2022. 8. 9, kedd, Emőd napja van.
Holnap Lörinc napja lesz.

Jelenlegi hely

9-10. óra anyaga

27. feladat
Szolgáltatásaink felsorolásánál ebben a feladatban még nem használjuk a felsorolás számozás lehetőséget, itt még beszúrással hozzuk létre a pipa szimbólumot. A Beszúrás/Szimbólumok panelen a Wingdings betűtípusból válasszuk ki, majd a kurzort a megfelelő helyre pozícionálva, F4 billentyűvel megismételjük az utolsó műveletet, így nem kell minden alkalommal elővenni a Szimbólum panelt.
A boríték, és telefon szimbólumokat is a Beszúrás/Szimbólumok panelen a Wingdings betűtípusból válasszuk ki.
Az utolsó bekezdés behúzás mértéke 4-4 cm,. keretezésénél 6 pt szürke/fekete vonalat válasszunk, a keret szövegtől mért távolsága 30 pt.
Oldalszegély kiválasztása: Formátum/Szegélyek és mintázat/Oldalszegély fülön a kép legördülő listából válasszuk ki a házikó szimbólumot, keretezés típusa pedig, körül.

28. feladat
Felsorolás és számozás használata.
Dokumentumtördelés: Szerkesztés/Csere, Mit keresek mezőbe: egy szóköz, a mire cserélek mezőbe, válasszuk ki az Egyebek/Speciális lehetőségekből a bekezdésjelet.
Felsorolás csak bekezdésre vonatkozik.
A felsorolni kívánt bekezdéseket jelöljük ki, majd válasszuk ki a Formátum /Felsorolás és számozás panelen a Felsorolás fület.
A felsorolás jelek közül válasszunk egyet, amit aztán testre szabunk a következőképpen:
A kéz szimbólumot válasszuk ki a Karakterek közül a Wingding betűtípusnál, a Felsorolás jel helyzete/Behúzás 5 cm, a Szöveg helyzete/Tabulátorhely 7 cm, Behúzás 7 cm beállításokat alkalmazzuk.

32. feladat
Az első bekezdés Algerian betűtípusú.
A felsorolni kívánt bekezdések tördelésénél figyeljünk, hagyjuk 1 bekezdésbe a menüket, ez azt jelenti, hogy sort kell törnünk a Húsleves, és a Rizs rántott hússal ételek után (SHIFT+ENTER), és csak a palacsinta után tegyünk Entert, így egyben marad a bekezdésünk, és betehetjük a felsorolást.
Számozott felsorolást készítünk.
A felsorolni kívánt bekezdéseket jelöljük ki, majd válasszuk ki a Formátum /Felsorolás és számozás panelen a Számozott fület.
A számozásjelek közül válasszunk egyet, amit aztán testre szabunk a következőképpen:
A számozásnál válasszuk ki az A,B,C szimbólumot, A számformátumát változtassuk meg oly módon, hogy az A jel elé és mögé tegyük be a [ ] jeleket.
A Szám helyzete/Behúzás 3 cm, a Szöveg helyzete/Tabulátorhely 5 cm, Behúzás 5 cm beállításokat alkalmazzuk.

Felhasználói:

Lap tetejére