Ma 2022. 8. 9, kedd, Emőd napja van.
Holnap Lörinc napja lesz.

Jelenlegi hely

13-14. óra anyaga

Címsorok

34. feladat
Dokumentum tördelése előtt vegyük észre, hogy az évszámok előtt kell bekezdésjeleket tenni. Ennek a gyors megvalósítása, ha az 1-es előtti szóközöket cseréljük le bekezdésjelre.
Címsorokkal dolgozzunk.
Az első bekezdés legyen egy főcím stílus, az Előzmények és A mohácsi bekezdések alcím stílusúak, az évszámos bekezdéseknek pedig tegyük évszám stílusba.
Stílusok elkészítése:
Legegyszerűbb úgy elkészíteni a stílusokat, hogy megformázzuk a bekezdést, majd belekattintunk a Stílusdobozba és beírjuk a stílus nevét.

Az alcím stílust elkészítjük a második bekezdésben, majd beleállunk A mohácsi bekezdésbe és legördítve a Stílusdobozt kiválasztjuk az alcím stílust.
Az évszám stílus elkészítésénél, formázzuk meg a harmadik bekezdést. Függő behúzás 3,5 cm, ezt a stílus adjuk meg minden egyes évszámos bekezdésben, majd a Tabulátorok elhelyezése után, függőlegesen jelöljük ki az évszámokat (ALT+kijelölés) majd állítsuk be a félkövér betűtípust.

35. feladat
Stílusokkal készítsük el a pontozott tabulátoros, és a vonal tabulátoros bekezdéseket.
Pontozott tabulátor stílus megadása: Név bekezdésben állva helyezzük el a tabulátor pozíciót a 16 cm-re és kitöltése legyen pontozott, majd állítsuk be a dupla sortávot (CTRL+2) stílus neve legyen ponttab.  Ezt a stílust alkalmazzuk az összes pontozott tabulátoros bekezdésen is.
Vonal tabulátoros bekezdésnél, helyezzünk el egy üres bekezdést a Telephelyek bekezdés alá, jelöljük ki a bekezdésjelet, adjuk meg a számozott felsorolást. Behúzás mértéke a 0 cm-en legyen, a tabulátor pozíció a 16 cm-en és kitöltése vonal. Ezek után a Stílusdobozba írjuk be vonaltab.

36. feladat
Perifériák és Háttértárak bekezdés főcím stílusú legyen.
A számozott bekezdések alcím stílusba kerüljenek. Álljunk a Billentyűzet bekezdésbe, és állítsuk be a paramétereit. Számozás beállítása: Igazítás és Behúzás és Tabulátor értéke legyen 0 cm, aláhúzott betűtípust válasszunk. Bekezdésbe állítsuk be a térközöket és a karakterformázást végezzük el, majd a Stílusdobozba állva írjuk be a stílus nevét.
Ezt a stílust alkalmazzuk az összes számozott bekezdésnél. A Háttértárak alatti bekezdéseknél úgy tudjuk megoldani, hogy ismét 1-el kezdődjön a számozásunk, hogy jobb gombbal belekattintunk a Merevlemezes bekezdésbe és a számozás újrakezdése menüt válasszuk
Tartalomjegyzék készítése: Válasszuk a Beszúrás / Hivatkozás / Tárgymutató és Tartalomjegyzék, tartalomjegyzék fület.
Beállítások gombra kattintva készítsük el a tartalomjegyzék szinteket, a Főcím stílust választva írjunk a mezőbe 1-est, az Alcím stílust választva írjunk be 2-est.

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja 34_feladat.doc22 KB
Microsoft Office dokumentum ikonja 35_feladat.doc33.5 KB
Microsoft Office dokumentum ikonja 36_feladat.doc31.5 KB
Microsoft Office dokumentum ikonja 37_feladat.doc34.5 KB

Felhasználói:

Lap tetejére