Ma 2019. 6. 27, csütörtök, László napja van.
Holnap Levente, Irén napja lesz.

Jelenlegi hely

15-16 óra

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja 38_feladat.doc19 KB
Microsoft Office dokumentum ikonja 39_feladat.doc29 KB
Microsoft Office dokumentum ikonja 40_feladat.doc19 KB
Microsoft Office dokumentum ikonja 41_feladat.doc21.5 KB

Hasábok

38. feladat
Számozást elkészítése. Minden sornak külön bekezdésnek kell lennie. Tördelést csee segítségével oldjuk meg. Az alfa szótól kezdődően minden harmadik szóközt kell kicserélni Enterre. A Mit keres: ablakba egy szóközt gépelünk. A Mire cseréli: bekezdésjelet kérjünk. Minden harmadik szóközt kell kicserélnünk: Következő, Következő, Csere.
Következő lépés a sorszámozás készítése. Formátum/Felsorolás és számozás... menüponttal. A kiválasztott számot a Testreszabás nyomógombbal állíthatjuk be, hogy arab szám, egy . és ) jel legyen mögötte. Ne feledkezzünk meg, hogy a Betűtípus... nyomógombbal beállítsuk a félkövér és dőlt írásmódot! Valamint ügyeljünk arra, hogy a szám helyzete jobbra zárt legyen!
A számozott bekezdéseket jelöljük kis, majd kérjünk 4,5 cm és 6 cm-hez középre rendező tabulátort. Helyezzük el a tabulátorokat (szóköz cserréje tabulátorra), ezután  függőlegesen kijelöljük a betűket, Alt és bal gomb segítségével és kérjük Betűtípusnak a Symbol-t.
Hasábok kialakítása: az alfa szótól az omegáig jelöljük ki, és állítsunk be 2 hasábot Formátum / Hasábok / Kettő. A nű szó elé  elé állva törjük meg a dokumentumot 2 hasábba Beszúrás/Töréspont/Hasábtörés, vagy a CTRL+SHIFT+ENTER billentyűkombinációval.

39.    feladat
A felsorolások 2 hasábban vannak írva, jelöljük ki a a hasábolní kívánt szöveget, majd állítsunk be 2 hasábot. Eszköztárból vagy Formátum/Hasábok menüpontból. Törjük meg a hasábot oly módon, hogy álljunk a négyszögek szó elé és kérjük a Beszúrás/Töréspont/Hasábtörés, vagy megoldhatjuk a CTRL+SHIFT+ENTER billentyűkombinációval.

40.    feladat
Az 1., 3. és 5. versszaknál ne alkalmazzunk térközt előtte, a 2., 4. és 6. versszaknál pedig utána. A versszakon belül minden sor végén Shift+Entert ütünk.
Állítsuk be a hasábok számát háromhasábrra, kérjünk elválasztóvonalat a hasábok közé, majd törjük meg a hasábokat a 3. és az 5. versszakok elött.

Felhasználói:

Lap tetejére