Ma 2019. 6. 27, csütörtök, László napja van.
Holnap Levente, Irén napja lesz.

Jelenlegi hely

17-18 óra

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja 42_feladat.doc21 KB
Microsoft Office dokumentum ikonja 43_feladat.doc20 KB
Microsoft Office dokumentum ikonja 44_feladat.doc17.2 KB
Microsoft Office dokumentum ikonja 45_feladat.doc34.5 KB
Microsoft Office dokumentum ikonja 46_feladat.doc23 KB

Élőfej / Élőláb
42.    feladat
Formázzuk meg a címet tartalmazó bekezdést, majd nevezzük el főcim stilusnak.
Készítsünk alcím stilust a Melyek az ISDN... bekezdésből és az Új kedvezmény... bekezdésből.
A világhálón... szöveg beírásakor a 3 darab pontot beszúratjuk az Alt+Ctrl+. billentyű kombinációval. Vagy a Beszúrás/Szimbólum/Különleges karakterek/Három pont menüponttal.
Az élőfej elkészítése: Nézet/Élőfej és élőláb menüponttal. Ide begépelt szöveg a dokumenum össze oldalán látható, hacsak nem törünk szakaszokat amelyekhez hozzárendelhetjük az élőfej/élőláb tartalmát.
Abban az esetben, ha minden olyan oldalon váltani szeretnénk az élőfej tartalmát ahol címsoraink is váltanak, lehetőségünk van arra, hogy az élőfeben mezőbeszúrás segítségével megjelenítsük a kívánt címsort.
Ebben a dokumentumban az alcím stilust frissítsük az élőfejbe: Nézet/Élőfej és élőláb, majd a Beszúrás menüből válasszuk ki a Mező menüpontot és a Mezőnevek közül a StyleRefr parancs kiválasztása után adhatjuk meg a stílusnevek közül az alcímet. Abban az esetben, ha a mezőket szeretnénk frissíteni a dokumentumban, azt az F9-es billnetyűvel tehetjük meg.

43.    feladat
Készítsük el az élőfejet és élőlábat. Élőláűbba az aktuális dátumot jelenítsük meg: Beszúrás/Dátum és idő, kiválasszuk az alkalmas formátumot és Automatikus frissítés jelölőnégyzetét bekapcsoljuk.
A számozott jeleket a Beszúrás/Szimbólum... menüponttal helyezzük el. Mivel a számok egyenlő távolságra helyezkednek el egymástól, egyedi tabulátor pozíciót nem kell már kihelyezni a vonalzóra, hanem az alapértéket növeljük meg 1,9 cm-re a Formátum/Tabulátorok.../Alapérték segítségével.

Iniciálé
44.    feladat
Szerkesztéshez használjunk stílusokat.
A szövegben több iniciálét találhatunk. Készítésekor álljunk az iniciálénak szánt bekezdésbe, vagy jelöljük ki a karaktert, vagy karaktereket és kérjük a Formátum/Iniciálé menüt. Itt állítjuk be, hogy legyen süllyesztve, a süllyesztés sorokban 3 legyen. Betűtípusának Algerien-t kérjünk 63-as betűmérettel.
Az élőfej és élőláb készítése: 1., Ha Nézet/Normál üzemmódban vagyunk, akkor a Nézet/Előfej és élőláb menüpont segítségével. 2., Ha Nézet/Oldalkép üzemmódban vagyunk, akkor halvány szürkén látszik az élőfej és az élőláb helye, elég duplán rákattintani. Az élőfej jobbra rendezett bekezdésű. A bekezdésben maradva kérjük a Formátum/Szegély és mintázat.../Szegély menüpontot és válasszuk ki a stílusok közül a hullámosat, amit csak a bekezdés alá kérjünk. Az élőlábban először a közepére ugrunk a Tab-bal, majd kérjük az oldalszám beszúrását (# jellel ábrázolt ikon). Ezután egy / jelet gépelünk be. Legvégül kérjük az oldalak számának beszúrását (két + jellel ábrázolt ikon). Ezzel elértük, hogyha a dokumentum pl. 3 oldalas lesz az oldalszámok jelölése rendre 1/3, 2/3, 3/3 lesz.

Lábjegyzet
45.    feladat
A lábjegyzet beszúrásakor a kurzorral álljunk arra a helyre, ahová a lábjegyzet jelét szeretnénk beszúrni, Beszúrás/Lábjegyzet. Kiválsztjuk a Helyet a Formátumot illetve a Hatókört. A dokumentumban egy elválasztó vonal alatt megjelenik a lábjegyzet jele, ahová a kommentet írhatjuk.
Törlése: a dokumentumban kitöröljük a lábjegyzet szimbólumát, akkor a komment is törtődni fog.

Felhasználói:

Lap tetejére