Skip to Content

2010.04.15.

Reggel az Ecyes egyetemen kezdtük a programunkat. Ez az intézmény Törökország legnagyobb felsőfokú intézménye, 25000 tanulójuk van. Az egyetem területén található egy a mi technikumi képzésünkhöz hasonló rendszerű oktatási intézmény is, melynek 20 fakultása van, 300 diákja, és mindössze 26 tanára. Az iskolának saját rádióadója van, amit tanulók üzemeltetnek, és a város legkedveltem csatornájává vált. Az elektronikai kar igazgatóhelyettese Mustafa Öz mutatta be a gyakorlati képzés termeit, ahol tanulmányoztuk az univerzális paneleket, majd összeépítettünk egy közepes bonyolultsági fokú áramkört.

 

Durmus Pajas igazgató a nyári lakjába vendégelt meg minket uzsonnára.

A délután hátralevő részében ellátogattunk a Cetinkaya cérnagyárba, ahol gyapotot dolgoznak fel. Az üzemben 700 munkás dolgozik 3 műszakban. A gyár 22 éve működik, és a világ számos országába termel. Az üzem alapos bejárása után a karbantartó műhely elektromos részlegében megnézhettük a gépek vezérlését végző elektronika éppen javítás és tesztelés alatt álló darabjait.

Vacsorára Atem kollégánk hívott meg lakásába. Megismerkedtünk a családjával, két gyermeke van akik segítettek a felszolgálásban, a felesége ugyanis nem jöhetett be abba a szobába ahol összegyűltünk, neki a konyhában kellett maradnia (fura egy szokás), de a ház ura nagyon figyelmes házigazda volt.