Skip to Content

2010.04.12.

Reggel fél kilenckor indultunk a Városi múzeumba. Ezt a múzeumot Kadir Has hagyatékából építették. A múzeumban teljes körű ismereteket szerezhettünk a város nevezetességeiről, és mindennapi életéről. Többek között a városban élő emberek munkahelyéről, munkájáról, szabadidős lehetőségeikről, a közép és felsőszintű oktatásról, az egészségügyről, a tudományos és kulturális életről. Megismerhettük a város tágabb környezetének életét is. Egy külön szint mutatta be a város híres szülöttjének Sinan építész munkásságát.

A múzeumi látogatás után a Városi Oktatási Igazgatóság vezetőjénél tettük tiszteletünket. Az oktatási rendszerről kaptunk sok igen hasznos és értékes információt. Különösen a náluk ép most bevezetés alatt álló modulrendszerről. A megbeszélés után átmentünk a Kerületi Oktatási Igazgatóhoz, aki a kerületi intézmények munkájáról tartott ismertetőt.

Ebéd után a Kayseri Merkez Endüstri Meslek iskolába mentünk, ahol az igazgató úr kiegészítette az előző két helyszínen hallottakat. Majd néhány szóban elmondta az iskola képzési irányait. Az iskolában folyó szakképzések a következők. Bútorasztalos, hegesztő, villanyszerelő, műszerész, gépész, motorszerelő, öntő, motorszerelő. Évente öt-hatszáz diák végez, akik sikeres vizsgájuk után munkához jutnak a városban vagy annak vonzáskörzetében. A legkeresettebb szakmák, a villanyszerelő, a hegesztő, és a bútorasztalos.

A hivatalos programunk végeztével még egy nagy sétát tettünk a városba.