Skip to Content

2010.04.10

Szombaton reggel fél kilenckor kezdődött a programunk. Ersen Atan volt a mai napi kísérőnk is. A nap folyamán megnéztük a természeti szépségeiről világszerte híres Kappadocya nevezetességeit.

 

Első állomásunk a Kaymakli város alatt elhelyezkedő földalatti „város”, ahol a római korban bujkálni kényszerülő keresztények élték mindennapjaikat. A zegzugos igen szűk járatokban nagy nehézségek árán tudtunk csak közlekedni. A kirándulás felért egy keményebb testmozgással. A felszínen megnéztük a Keresztény templom sajnos zárva található épületét. A helyi gyerekek nagy segítségünkre voltak az idegenvezetésben.

 

Második állomásunk Uchisar városa volt, ahol először megebédeltünk, majd megnéztük a várost és a környékén lévő csodálatos természeti képződményeket. A látogatás végén megnézhettük hogyan készülnek az onyx kőből az ékszerek és tárgyak, majd a helyi borokat ismerhettük meg egy borkóstolóban.

 

Harmadik állomásunk Göreme városa, ahol egy szőnyegkereskedő vendégei voltunk. Ő bemutatta nekünk a szőnyegszövés technikáit, a fonálfestést és selyemgubó feldolgozását. A látogatásunk végén szebbnél szebb szőnyegeket borítottak lábaink elé, és erősen agitáltak a váráslásra, de mi ellenálltunk :)

 

A negyedik állomás Avanos városa volt, ahol egy helyi kézműves korongozó mester bemutatóját nézhettük meg. Az ötödik állomás Ürgüp városa, amely éjszakai életéről híres. Megnéztünk egy művészeti boltot, melynek tulajdonosa egy Törökországban egyedülálló technikát alkalmaz alkotásainak elkészítésekor.

  

Útközben Cavusinnál egy kis pihenőt tettünk, hogy gyönyörködjünk a csodálatos sziklaképződményekben.

Esti záró programunk Avanos városában Uranos szórakozó helye volt, ahol egy vacsorás folklór esten vettünk részt. Éjfélre visszaértünk a szálláshelyünkre, kissé fáradtan, de élményekkel gazdagon.