Skip to Content

Lékhorgászat

Ma egy igazán izgalmas nap vár ránk. Vendéglátónk úgy készített fel, hogy nagyon melegen öltözzünk. Lékhorgászatra megyünk. Délben indultunk Olkijokiba.

Először egy gyönyörű vendégházba kalauzoltak minket.

A telken még egy kisebb faház állt, amire mi azt hittük, hogy szauna, mivel odaérkezésünk után hamarosan füstölgött a kémény. De nagyot tévedtünk. Egy olyan hatszög alakú házikó volt, aminek a közepén egy rostonsütő volt kialakítva, ez alatt raktak tüzet, no hát ettől füstölgött a kémény.

Mintha egy elvarázsolt kastélyban lettünk volna. A tűz mellé egy fadarabra nagy lazacdarabokat helyeztek el. És rögtön ezután elindultunk a tengerre.

Körülbelül 10 perc múlva megérkeztünk. Előkerültek a horgászfelszerelések, majd besétáltunk a megfelelő halfogó helyre.

Szakszerű útmutatót kaptunk a lék készítésről, és a halfogás rejtelmeiről. Mindent kipróbáltunk, de sajnos nem fogtunk semmit. Tanítónk még a halakhoz is beszélgetett, de azok csak nem akartak jönni. Mint megtudtuk nagyon sok minden befolyásolja a fogást, a nap a szél, az áramlatok...

Halacskák nélkül indultunk vissza a vendégházba. Ott viszont már vártak ránk a fincsi lazacdarabok, amiket a tűz mellett hagytunk indulás előtt. Isteni salátával körítve elfogyasztottuk. Szenzációs volt az íze.

Kis pihenés, és szaunázás után visszatértünk a szállásunkra.

Ez a nap is csodálatos volt.

Sosem hittem volna, hogy ilyen élményekben lehet egyszer részem. Nem győzök hálálkodni ezért. Köszönöm!!!